Penthouse 0123

Tip
Rezidențial
Suprafața
200 mp
An
2023
Status
Proiect

Cu o suprafață foarte generoasă, acesta este împărțit în două zone mari. Zona de zi, din care fac parte livingul, locul de luat masa, bucătăria și biroul; și zona de noapte care cuprinde două dormitoare, două băi și dressingul.

Livingul este delimitat de locul de luat masa printr-un șemineu cu bioetanol, însă avem și un element de legătură între aceste două zone, acesta fiind compoziția de mobilier desfășurată pe tot peretele. Zona de dining împreună cu bucătăria reprezintă un loc generos de primire a oaspeților având o masă de opt persoane, precum și o insulă concepută atât ca zonă de preparare/gătit, cât și ca loc de servit masa, băuturi,etc.. .

În dormitorul matrimonial avem conceptul de boutique hotel, având vedere către cada din baia matrimonială, care prin designul ei devine un obiect spectaculos. Zona căzii a fost tratată pentru a face această legătură cu dormitorul, fiind înălțată și delimitată printr un perete întrerupt de zona de duș, lavoare, toaletă și bideu. În tot acest concept ne-am jucat cu forme routnde atât prin finisaje cât și prin obiectele folosite.

Formele rotunde continuă și în baia cu duș, cu un lavoar freestanding care devine un element sculptural, o ramă aplicată peste oglindă și o „poartă” impozantă care face trecerea în zona dușului. Este un joc contrastant al elementelor cald-rece (lemn-marmură), al stilurilor minimalist-maximalist si al formelor drepte-rotunde.

În camera copiilor am desenat cu linii curbe, tapet colorat, accente de culori vibrante, am ascuns lumini și beculețe pentru a crea un spațiu de joacă, unde copilul poate să învețe lucruri noi prin libertatea de exprimare. Toate elementele sunt puse la un loc pentru a crea o amenajare perfectă pentru cei mici !