Casa P

Tip
Rezidențial
Suprafața
165 mp
An
2020-2021
Status
Finalizat

Casa P este o casă în care lumina naturală abundă datorită suprafețelor vitrate mari.

Corpul central al casei este punctul de legătură al zonei de dormit cu zona destinată activităților de peste zi: living, bucătărie și birou. Corpul central este de asemenea și locul în care se întrepătrund un mix de funcționalități . Aici este zona de luat masa cu familia sau cu oaspeții, dar și un spațiu de relaxare în care poți sta în fotoliul suspendat, citind cartea preferată sau pur și simplu admirând natura înconjurătoare. Ramele de dimensiuni mari în care s-au introdus poze au rolul de a prezenta un ,,fragment’’ din povestea familiei. Bucătăria este probabil punctul cel mai atractiv al casei. Zona de gătit este prelungită pe insula centrală unde avem plita și o hotă în blat. În prelungirea insulei avem o altă zonă de luat masa, care servește pentru mic dejun sau gustări, cafele etc.

În living am introdus o canapea modulară de dimensiuni mari. Aici se spun povești în fața șemineului. Acesta are și rolul de a fi o dominantă verticală a spațiului. Biroul la rândul său beneficiază din plin de lumină naturală. Este conceput într-un stil modern cu note de minimalism. Nuanțele neutre împreună cu lemnul îi conferă spațiului eleganță și căldură.

În dormitoare ne-am jucat cu diferite accente de culori creând spații intime și relaxante. O pată de culoare regăsim și în băi, unde am ales nuanțe contrastante pe pereți combinate cu efectul de marmură de pe pardoseală în băile mici, respectiv pardoseală și zona de duș în baia matrimonială.

NOTĂ: Proiectul de arhitectură al casei este realizat de un birou de arhitectură din Timișoara. Firma Dunca Raoul Design SRL nu își însușește sub nicio formă acest proiect, ocupându-se strict de amenajarea interioară a spațiului construit.