Apartament 0122

Tip
Rezidențial
Suprafața
95 mp
An
2022
Status
Concept

Simplitate, armonie, culori neutre și o notă de sobrietate care îi conferă o eleganță aparte acestui spațiu; acestea sunt elementele pe care le-am folosit în proiectarea amenajării din imaginile prezentate.

Fiecare spațiu are o notă de unicitate creată prin îmbinarea texturilor și culorilor precum și prin atenția la detalii. Spațiul este unul generos, însumând aproximativ 95 de metri pătrați. Zona cea mai mare fiind formată din spațiul deschis care cuprinde holul, bucătăria și livingul.

În hol s-a realizat un mobilier de depozitare pe una dintre laturi și s-a ales placarea peretelui opus cu oglindă pentru a oferi un plus de spațialitate acestei zone. Tot pentru a crea un efect de spațialitate am ales pentru placarea pardoselii plăci ceramice porțelanate de dimensiuni mari. Compoziția de pe peretele cu oglinda face tranziția spre zona de bucătărie îmbinându-se armonios. Texturile de marmură de pe blatul mesei și al bucătăriei, precum și culoarea galbenă a scaunelor, oferă o pată de culoare subtilă acestei zone.

Livingul s-a conturat într-un mod complementar cu restul spațiului. Lumina naturală care pătrunde prin ferestrele mari, împreună cu lumina ambientală, oferă o notă de rafinament întregului cadru vizual.

În dormitor, s-a ales ca element de accent un fototapet care păstreaza culorile regăsite în amenajare.

În baie am îmbinat lemnul împreună cu două texturi de marmură și am ales obiecte sanitare de tip „free standing” pentru cadă și lavoar. Zona dușului este delimitată de restul băii print-o ușă de sticlă.

Pentru camera copilului s-au ales nuanțe de culori pastelate. Ne-am jucat cu linii drepte și cu forme rotunde pentru a oferi fluiditate compoziției mobilierului.