Casa M

Casa M a reprezentat un proiect de amenajare plin de provocări. Dorința proprietarilor fiind de a adăuga o notă caldă acestei construcții moderne. Inițial s-a pornit de la o casă desfășurată în totalitate pe parter, așadar aici găsim toate funcțiunile. Ulterior s-a adăugat un etaj unde regăsim un birou și o terasă acoperită cu sticlă. Livingul oferă o imagine curată a spațiului prin păstrarea pereților și a tavanului alb, fiind date doar câteva accente de culoare, la șemineu și pe partea compoziției TV și prin obiectele de mobilier. Corpurile de iluminat păstrează nota modernă a acestei zone. Suprafețele vitrate mari oferă un plus de spațialitate încăperii. Livingul beneficiază de o tersă generoasă care poate juca rolul de living exterior. De pe terasă se poate intra direct în bucătărie.

În bucătărie beneficiarii și-au dorit să introducă o notă clasică acestei case moderne. Astfel s-a ales pentru mobilier un front foarte ușor frezat și s-au introdus câteva elemente din lemn masiv: la structura hotei, pultul de servit cafeaua și cadrul de la corpurile înalte. Corpurile de iluminat însă echilibrează balanța spre modernismul casei, la fel și plăcile de gresie porțelanată de 60x120 cm. Terasa de la etaj are deschidere vizuală spre bucătărie prin intermediul unei suprafețe vitrate.

La dormitorul matrimonial s-a păstrat aceeași linie simplă și curată prin folosirea nuanțelor neutre și introducerea câtorva accente. Peretele placat din spatele patului rupe din monotonia spațiului. În acest joc de paneluri s-a introdus și o oglindă. Dressing-ul este proiectat în urma discuțiilor cu beneficiarii și realizat la comandă. Baia matrimonială cuprinde atât zonă de duș cât și cadă. Astfel s-a ales placarea în întregime a suprafețelor verticale. Mozaicul a fost folosit pentru a delimita aceste zone. Suprafața vitrată generoasă și oglinda de dimensiuni mari dau la rândul lor o spațialitate mai mare încăperii.

În dormitorul de oaspeți s-a ales să se realizeze o structură de lemn în spatele patului deoarece lățimea nu foarte generoasă a spațiului nu ar fi permis integrarea unei noptiere de dimensiuni normale în partea dreaptă a patului. Astfel în această structură s-a realizat un decupaj oferind un loc pentru a putea lăsa telefonul sau a alte obiecte de dimensiuni mici. Pe lângă aceasta a mai fost adăugat un corp sculptat din lemn pe care se pot lăsa alte obiecte de mici dimensiuni . Și aici dressingul a fost proiectat pentru a se integra în spațiul disponibil. Acesta se leagă de structura din zona patului printr-un corp cu polițe negre. Linia neagră fiind continuată și la placajul superior al dressing-ului.

La baia cu duș ne-am jucat cu două nuanțe neutre pentru finisarea pereților și a pardoselii. Pentru a rupe monotonia, o parte din duș a fost placată cu mozaic. Mobilierul păstrează nota minimalistă prin simplitate și cromatică.

Biroul de la etaj are ca element principal biblioteca proiectată și realizată la comandă. Terasa acoperită este o oază de relaxare și are o vedere spectaculoasă.


NOTĂ: Proiectul de arhitectură al casei este realizat de un birou de arhitectură din Timișoara. Firma Dunca Raoul Design SRL nu își însușește sub nicio formă acest proiect, ocupându-se strict de amenajarea interioară a spațiului construit.


Tip

Rezidențial

Locaţie

Timișoara

Status

Finalizat

An

2018

Suprafaţă

160 mp